БулфотоОбластен град в България въведе задължителни маски на открито. Временни противоепидемични

...
БулфотоОбластен град в България въведе задължителни маски на открито. Временни противоепидемични
Коментари Харесай

Първи областен град в България въведе задължителни маски на открито

Булфото

Областен град в България вкара наложителни маски навън. 

Временни противоепидемични ограничения се вкарват в Търговище от през днешния ден до 30 септември със заповед на кмета Дарин Димитров.

Задължително става носенето на защитни маски на открити публични места - пазари, борси, и на всички места навън, където е невероятно спазването на физическа отдалеченост от 1,5 м, оповестиха от Общината.

Контролът по спазването на ограниченията ще се реализира от кметовете на кметства, кметските наместници и избрани чиновници на общинската администрация, взаимно с органите на Министерство на вътрешните работи, РЗИ и ОДБХ.

На съвещанието на Общинския съвет кметът прикани жителите за повече отговорност и съблюдаване на противоепидемичните ограничения.

" Вече сме в " алената зона ". За разлика от предходната година, когато в края на август обстановката бе добра, в този момент тя става все по-тежка. Ситуацията с " Делта " разновидността към този момент е такава, че когато се разболее един от фамилията, се заразяват всички ", добави той.

Димитров посочи и изгодата от имунизацията. " Това не е наложително, само че е животоспасяващо ", сподели кметът и изрази убеждението си, че жителите ще подходят отговорно, с цел да може да протече обикновено новата образователна година. Заповедта е оповестена на сайта на община Търговище.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР